Misky pro psy a nové možnosti výkrmu

Co vůbec existuje za misky pro psy? Jakou mají funkci, tvar, design, z jakého jsou materiálu? Misky pro psy již dávno nejsou jen nerezové nebo kdysi betonové a keramické nádoby sloužící pro výkrm a pitný režim zvířat. 

Moderní způsoby výkrmu psa suchým krmivem, ale i vlhkým "mokrým" krmivem (konzervy, kapsičky, salámy) a pamlsky pro psy s využitím rozličných misek na krmivo. V zájmu udržitelnosti jsou na trhu novodobé bambusové a ekologické misky z přírodních a plně recyklovatelných materiálů. Jsou vyrobeny z unikátního rostlinného vlákna a následně kompletně biologicky rozložitelné do 3-5 let. Tento netoxický materiál je vhodný do kompostu. Jde zároveň o misky vhodné i do myčky na nádobí. 

Pamlsky a granule dnes lze nasypat na čmuchací koberečky pro psy, které naplní hrou a zabaví psa na dlouhý čas. Jde o unikátní interaktivní hračku, která využívá jeden z nejsilnějších psích smyslů a tím je samozřejmě čich. 

Kobereček na čmuchání nabízí Vašemu štěněti i malým psům spoustu výzev. Lze ho použít k ukrytí psích sušenek nebo jiných pamlsků. Podložka se skládá z různých barevných provázků, krátkých i dlouhých. Díky této struktuře bude muset štěňátko vynaložit velké úsilí, aby pamlsky našlo, což ho smysluplně zaměstná na dlouhou dobu. Kobereček je vyroben z měkkého flísu, takže je pro čumáček Vašeho štěněte velice příjemný. Podporuje bezpochyby Mentální stimulaci. Zapojuje všechny smysly a podporuje celkovou koordinaci těla, pomáhá pejskům relaxovat, učit se koncentraci a sebekontrole.

Protihltací miska svým vlastně jednoduchým tvarem vnitřního uspořádání s výstupky a příčkami přímo brání hltání krmiva a tím vzniklých zdravotních problémů Vašeho psa. Redukuje nadýmání, žaludeční plyny, zvracení, bolesti žaludku a střev. Výstupky uvnitř misky pomáhají zpomalit krmení a žvýkaní.

Lízací podložka pro psa je určena pro pomalejší krmení vlhkým krmivem. Zklidní, uvolní a zabaví na dlouhou dobu a zároveň pomůže s nadměrným hltáním. Silikonová lízací podložka pro psy je navržena tak, aby snížila úroveň stresu zvířete. Jeho používání může také pomoci zlepšit stravovací návyky tím, že prodlouží dobu potřebnou ke konzumaci jídla. Jeho použití je extrémně jednoduché. Stačí na něj namazat vlhké psí žrádlo, např. smetanovou pochoutku a nechat zvíře olizovat z podložky. Výrobek se snadno udržuje v čistotě, protože je vhodný do myčky nádobí.

 

Cestovní misky jsou fenoménem pro aktivní chovatele, kteří tráví čas se svým psem. Jsou silikonové, skladné a nezaberou prostor, mohou mít karabinu k zavěšení. Promáčknutím ji zprovozníme a po napití zvířete zase složíme téměř do roviny. Snadno se čistí. Mohou se použít na vodu i na krmivo.

Samozřejmě na trhu jsou rozlišné obyčejné i ultra designové misky vhodné do luxusních interiérů, v kombinaci se dřevem, umělým mramorem a podobně. Tyto misky pro psy jsou z keramických materiálů, klasické cenově přijatelné plastové misky pro psy a kočky. Betonové glazované misky svou váhou působí proti převalení a jsou spíše vhodné do venkovních prostor, kotců a podobně. 

Automatické krmítka přesně dávkují krmivo pro psa v požadované váze a v danou dobu. Speciální dopravníkový podavač funguje s většinou suchých granulí a polo - vlhkých krmiv pro domácí zvířata. Dávkování můžete přizpůsobit až na více denních dávek. Některé se mohou ovládat aplikací z mobilního telefonu. Dávkovač můžete takto nebo mechanicky nastavit i na pomalé dávkování pro psy, které mají problém s polykáním potravy rychle. Krmítko tohoto typu pomáhá v regulaci váhy vašeho domácího mazlíčka a dává Vám větší svobodu při plánování svých denních povinností. Podobnou jednoduchou funkci mají krmné zásobníky na granule

Stojan na misky pro větší a velké psy je výškově nastavitelný, takže si můžete vybrat tu správnou pozici pro Vašeho nejlepšího kamaráda. Pes se nemusí ohýbat, žere přirozeně a má k ispozici krmivo (granule, vlhké krmivo) a dostatek vody. Zabrání i přístupu škůdců po zemi a kontaminaci. Stojan má navíc na spodní straně gumové protiskluzové krytky, které zabraňují klouzání a chrání Vaši podlahu před poškrábáním. Misky z nerezové oceli lze mýt v myčce. Stylové stojan se 2 nerezovými miskami jednou na krmivo a druhou na vodu a mohou být v moderní kombinaci kov, nerez kov nebo třeba mangové dřevo.

 

Stále potřebnější a ve stále se stupňujících teplotách jsou užitečné chladící miskypro komfort psa v horkých letních dnech lze využít i chladící podložky pro psy, chladící pelíšky pro psy, chladící vesty pro psy, chladící hračky pro psy a i chladící obojkové bandáže. Oproti tomu v zimě do venkovních kotců pak lze využít ohřívací podložky pod misky pro psy, zabraňující zámrazu vody při velmi nízké teplotě a tím i dehydrataci psa.

Podložky pod krmé misky pro psy a podložky pro kočky slouží pro udržení čistoty a pro snazší úklid v okolí misek na granule a vodu. Jsou protiskluzové, obvykle silikonové s vyvýšeným lemem (okrajem) nebo ve formě stylových absorpčních koberečků.

Pro zachování čistoty vody a její proudění se využívají fontánky na vodu pro psy a fontánky na vodu pro kočky, toto zařízení s filtrem na vodu je obvykle vybaveno i pohybovým čidlem, které vodu v bezprostřední přítomnosti zvířete rozpohybuje. Zajistí čerstvou okysličenou vodu po celý den a tím podporu pitného režimu. Zásobníky na vodu jsou jednodušší, ale na čistotu vody náchylnější.

Specialitou napájení jsou sady pro výkrm štěňat mléčnou výživou pro štěňata, při ručním dormení plnohodnotné výživy zvířat bez matky, dokrmování štěňat početných vrhů i pro podporu kojení fen. Výbava pro krmení nově narozených a vyrůstajících štěňat, koťat i hlodavců. Může být použíita i pro krmení starých zvířat a zvířat v rekonvalescenci.

Chovatelé vužívají i krmné zásobníky "barely" kontejnery na krmivo, kam ho přesypávají z originálních pytlů. Bývají v pěkném designu a jsou nejen praktickou pomůckou, ale i stylovým doplňkem domácnosti. Zásobník dobře těsní, snadno se s ním manipuluje a je vyroben z pevného plastu. Mohou být s klapkou a velmi jednoduše se čistí.

Často tedy jde kromě funkčnosti i o designový doplněk domácnosti v barvách a materiálu interiérů domů a bytů.