Detailní popis produktu
🌊 Boilies Calypso High Resistance – 20 mm, 1 kg
Vysoce odolné boilie, které bylo vyvinuto pro dlouhotrvající výdrž ve vodě, což ho činí ideální volbou pro lov na vodách s vysokým tlakem rybářů, přemírou bílé ryby nebo raků. Speciální složení zajišťuje pevnou strukturu a zároveň vysokou atraktivitu, díky čemuž dokáže účinně přilákat i opatrné a zkušené kapry.
🔸 High Resistance – zvýšená odolnost proti rakům a bílé rybě
🔸 Postupné uvolňování atraktorů – dlouhotrvající účinek ve vodě
🔸 Větší průměr 24 mm – selektivní nástraha pro trofejní kapry
🔸 Perfektní pro chytání na vodách s vysokým rybářským tlakem
🐟 Použití v rybolovu:
✅ Ideální pro dlouhé výpravy bez nutnosti časté výměny nástrahy
✅ Odolné vůči rakům a menším rybám, vydrží ve vodě dlouhé hodiny
✅ Účinné i při lovu v hlubších vodách a na bahnitém dně
💡 Jak správně používat?
✔ Nastražte na vlasovou montáž jako standardní boilie
✔ Kombinujte s dipem nebo boosterem pro ještě větší atraktivitu
✔ Vhodné pro kombinaci s měkčím boilie pro selektivní lov velkých kaprů
📏 Technické parametry:
✅ Průměr: 20 mm
✅ Balení: 1 kg
🏠 Skladování a spotřeba:
✅ Uchovávejte v suchu a chladu, mimo přímé sluneční světlo
✅ Doba spotřeby uvedena na obalu
🎯 Perfektní volba pro rybáře, kteří hledají extra odolné boilie ve větším průměru pro maximální selekci ryb a dlouhotrvající účinnost ve vodě!
🔗 Prohlédněte si kompletní nabídku boilies nebo doplňte výbavu o vnadící směsi pro maximální účinnost.
Utažené těsto s rozpustností nad 12 hod. i v teplém období
Obsahuje: 18 druhů velmi kvalitních, středně mletých surovin. Základem jsou extrudované suroviny a drcené tzv. ptačí zoby. Zvýšený podíl přírodního pojiva - syrová i sušená vejce, sušený vaječný bílek, pšeničný lepek a dehydrovaná krupice, aj.
Dále směs obsahuje: Hydrolyzovaný rybí protein, enzymaticky upravená játra, vaječnou bílkovinu, mléčnou bílkovinu, kvasnice, 4 druhy drcených olejnatých semen vč. konopí a nigeru. Lososový olej, ovocné cukry, drcený přírodní česnek a směs několika druhů bylin a červeného koření, které spolu s ostatními surovinami zajišťují vysokou účinnost především v chladné vodě.
Charakteristika: Jde o boilies pro aktivní rybolov, s prodlouženou dobou rozpustnosti. Velmi účinné především v chladnějším období podzimu a jara. Jedná se o surovinově bohatý, utužený typ boilies, s přídavkem přírodních pojidel, vysoce stravitelných škrobových surovin, natrávených bílkovin a rybích olejů s vysokým podílem nenasycených masných kyselin (tzv. Omega 3 a 6), které jsou přirozenou složkou rybího masa. Boilies jsou pařené v páře, takže nedochází při vaření k výluhu lehce rozpustných surovin.
Boilie Calypso má vysokou odolnost - High Resistance - proti předčasnému měknutí a otěru ve vodě. V chladnější vodě ( do 14 °C ) vydrží více jak 24 hodin, v teplejším období ( voda 15 - 22 °C ) vydrží 12 i více hod. dle průměru. Doba rozpustnosti záleží nejen na teplotě vody, ale hlavně aktivitě bílé ryby! Pozor, pokud je jich ve vodě moc, "ozobou" jakkoliv pevnou kuličku za polovinu času, i když jsou velmi utažené! Kuličky mají tmavě červenou, přirozenou barvu po použitých surovinách ( koření + extrakt z červené papriky a Robin Redu) s výraznou česnekově kořeněnou vůní.
Možnosti použití: Dlouhodobě se nám Calypso velmi dobře a účinně osvědčilo na chladnější vodě, hlavně od podzimu do jara, při teplotě vody 8 - 22 °C. V letních vedrech už tak účinné nebylo, to chytají dobře např. Krill a Oliheň, GLM Betain, Masové, Játrové, Halibut a Rybí boilies.
Boilies Calypso High Resistance se použivá především jako chytací – nejlépe macerované a dipované. Doporučuji k boilies přikoupit některý z našich boosterů, které použijete pro jejich maceraci (namáčení), nebo jej obalit v některém z našich práškových dipů., nebo obalovacím těstě. Výrazně tak zvýšíte rychlost vnadícího efektu a prodloužíte ještě více dobu rozpadu!
Skladování: Boilies je konzervováno potravinářskými konzervanty a je jen částečně vysušené. Kdo chce mít boilies více tvrdé a vysušené, uchovávejte jej v prodyšném obalu (nejlépe přepravka na ovoce) na vzdušném místě v tenší vrstvě a občas je promíchejte. Po vyschnutí jej dejte do papírového obalu, ať nevyvětrává.
Takto vám boilies vydrží bez úhony po delší dobu - pro jeho plnou účinnost doporučuji spotřebovat nejlépe do 6 měsíců. Pokud jej ale necháte "měkčené", doporučuji jej pro dlouhodobé skladování ( déle než 4 měsíce ) zamrazit. Mražené spotřebujte do 18 měsíců. Uzavřené v neprodyšném obalu a uskladněné v temnu a při teplotě do 12 °C uchovávejte ne více než 6 měsíců ! Avšak 1-4 týdenní přepravu na rybářských výpravach, uzavřené v PVC sáčcích i v při letní teplotě, boilies přežije bez problémů! Nenechávejte však boilies za okny auta při plném slunečním svitu uzavřené v PVC sáčku!
Boilie GLM Betain má vysokou odolnost - High Resistance - proti předčasnému měknutí a otěru ve vodě. Má přirozenou, temně zelenou barvu. V chladnější vodě vydrží 24 i více hodin, v teplém období, při teplotě vody 15 - 24 °C cca 12 a více hod. dle průměru, záleží ale nejen na teplotě vody, ale hlavně na aktivitě bílé ryby, která umí zkrátit životnost boilie až na polovinu, i když je hodně utažené!
Možnosti použití: Boilies GLM Betain High Resistance je vhodnou nástrahou především pro kaprovité ryby, kdy potřebujete mít nástrahu ve vodě co nejdéle - při navážení, přes noc, atd. Jde o boilie určené pro hlavní lovnou sezónu od jara do podzimu a to od teploty vody cca 12 °C.
Boilies se nám velmi dobře osvědčilo i při nižší aktivitě ryb, kdy braly jen velmi sporadicky. Jiní nechytali vůbec, zatímco my nějaký ten úspěšný záběr měli. Pro zvýšení vnadícího efektu a na prodloužení doby rozpadu boilies, při jeho použití jako nástrahy doporučuji jej obalit např. v našem Práškovém dipu calypso. Doporučuji udělat více vrstev! Nebo ho ještě předtím prolít Fish liquidem, nebo Lososovým proteinem.
Skladování a spotřeba: Boilies je konzervované a částečně sušené. Pokud jej chcete ještě více suché, nechte jej v prodyšném obalu na vzdušném místě ( nejlepší je přepravka na ovoce). Takto se vám boilies vysuší úplně a vydrží bez úhony po mnoho měsíců. Pak ho ale uzavřete do papírových pytlů, aby nevyprchávalo.
Pokud jej ale necháte dlouhodobě uzavřené v neprodyšném PVC obalu, skladujte ho při teplotě do 12 °C
Spotřebujte do 10 měsíců od data výroby.
Pro dlouhodobé skladování dejte boilies do mrazáku. Avšak 1-4 týdenní přepravu v PVC sáčcích na rýbářských výpravach boilies přežije bez problémů i v letních dnech. Nenechávejte však boilies za okny auta při plném slunečním svitu a ještě uzavřené v PVC sáčku. Pokud jej však dobře dosušíte, vydrží i v sáčku velmi dlouho.